portfolio portfolio
over Linda over Linda
Linda de Haan (1976) groeide op in Burgum, Friesland. Ze studeerde af als illustrator en docent tekenen aan Academie Minerva (Groningen 1998). Tijdens haar studie werden haar eerste tekeningen gepubliceerd, in de krant van de Hanzehogeschool. Na haar studie combineerde ze het illustreren met lesgeven en was een aantal jaren actief als bouwer van professionele zandsculpturen op projecten in binnen- en buitenland.

In 2000 verscheen haar eerste prentenboek Koning & Koning. Dit debuut maakte ze samen met Stern Nijland. Dit moderne sprookje werd door het bijzondere plot ook in het buitenland zeer goed ontvangen. Het boek is in 10 talen verschenen. Het boek is bewerkt voor theater, Koning & Koning stonden op de bühne van Wenen tot Mexico stad. Op verzoek van de Amerikaanse uitgever Tricycle Press maakte het duo een vervolg, King & King & Family.

Op dit moment werkt Linda als full time illustrator. Naast conceptontwikkeling en illustreren van eigen prentenboeken werkt ze voor verschillende opdrachtgevers.
Zo illustreerde ze bijvoorbeeld de jaarverslagen voor een grote zorgverzekeraar, maar ze tekent ook voor methodes voor lager en middelbaar onderwijs. Linda maakt illustraties voor tijdschriften, prentenboeken en leesboeken voor kinderboekenuitgevers. Soms in samenwerking met haar collega Stern. Voor uitgeverij Afûk, illustreerde ze een serie geschenkboekjes.  Ze exposeert zo af en toe en richt met plezier etalages van kinderboekwinkels in. In opdracht van Omrop Fryslân heeft Linda meer dan 125 afleveringen voor het kinderprogramma Fratsen getekend, een tekenfilmserie over twee buurkinderen die spannende avonturen beleven.

Nieuwsgierig geworden?
Neem vrijblijvend contact op.
home Linda de Haan

biografie