portfolio portfolio
over Linda de Haan over Linda de Haan
contact contact
Er zit een gat in, voorproefje
Er zit een gat in, voorproefje
Er zit een gat in
Er zit een gat in, Linda de Haan aan het werk
volgende
Prentenboeken
potlood 2b

Er zit een gat in -  De wereld van SprietPrentenboek 7+ | 2016 | Coen Simon & Linda de Haan | Luitingh - Sijthoff

Er zit een gat in de wereld en wie in dat gat valt verdwijnt voor altijd. Dat is eng. Maar je kunt er ook grappen over maken. En dat doet Spriet.  Hoelang duurt dat eigenlijk, voor altijd? En wat is er zo erg aan verdwijnen? Want als er nooit iets verdwijnt staat de wereld stil. Alleen snapt niemand de grappen van Spriet, behalve Moeloet. Maar wat gebeurt er met haar als Spriet zelf verdwijnt?

Coen en Linda kennen elkaar vanuit Groningen, waar ze beide werkten vanuit het monumentale pand van openluchtzwembad ‘De Papiermolen’ een culturele broedplaats. In 2015 zochten ze elkaar weer op om samen een kinderboekenplan te smeden. Een vrolijk filosofieboek over alles en over niets.

Vormgever Stan van Steendam en de productieafdeling van uitgeverij Luitingh -Sijthoff hebben er een bijzondere en mooi verzorgde uitgave van gemaakt. De illustraties uit het boek zijn genomineerd voor de Vredeman de Vries Vormgevingsprijs 2017.

Bij ‘Spriet’ is een
lesbrief voor in de klas gemaakt. Coen en Linda hebben een speciaal programma voor scholen en zijn te boeken via De Schrijverscentrale.


shop
home Linda de Haan